Makkelijke cognacsaus

    Dit is een eenvoudige custard-achtige cognacsaus, die lekker smaakt bij desserts, zoals cake of Britse kerstpudding. Probeer ook eens met een beetje geraspte sinaasappelschil als garnering tijdens het serveren.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 afgestreken eetlepel maïzena
    • 1 volle eetlepel suiker
    • 300 ml melk
    • 4 tot 6 eetlepels cognac (of brandewijn)
    • geraspte sinaasappelschil (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Meng de maïzena, suiker en een paar eetlepels van de koude melk tot een gladde massa.
    2. Verhit de rest van de melk in een pan op laag vuur tot het gaat koken. Klop er het maïzenamengsel door en roer op laag vuur tot het de gewenste dikte heeft.

    Variatie:

    Je kunt de smaak van de saus veranderen door de cognac te vervangen met rum, of door 1 theelepel vanille-extract toe te voegen.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties