Beef Wellingtons

    Beef Wellingtons

    6keer bewaard
    45min


    131 personen hebben dit gemaakt

    Een snel en makkelijk recept voor individuele Beef Wellingtons. Dit recept is genoeg voor 6 personen, dus perfect voor een kleine bijeenkomst met Kerstmis of een andere speciale gelegenheid.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 6 beef wellingtons

    • 450 gr verse champignons, in plakjes
    • 1 ui, fijn gesneden
    • 120 ml sherry
    • 60 gr boter
    • 1 eetlepel gehakte peterselie
    • 6 (250 gr) tournedos
    • 1 pakje (500 gr) bladerdeeg

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. In een grote koekenpan op matig vuur, meng je de champignons, ui, sherry, boter en peterselie. Bak onder voortdurend roeren, totdat het water uit de champignons verdampt en het mengsel op een dikke smurrie lijkt. Bedek de bovenkant van elke biefstuk met het mengsel.
    2. Ontdooi het bladerdeeg en bedek de bovenkant, zijkanten en onderkant van elke biefstuk ermee. Leg de met deeg bedekte biefstukken op een bakplaat, dek af met plasticfolie en bewaar in de koelkast totdat je klaar bent om ze te bakken.
    3. Verwarm de oven voor op 220°C / gasovenstand 7.
    4. Verwijder de plasticfolie van de Beef Wellingtons. Bak de Wellingtons 25 minuten in de voorverwarmde oven. De biefstukken zijn dan nog rood, maar zullen verder garen tijdens het rusten. Laat ong. 10 minuten rusten.

    Tip:

    Besmeer de buitenkant van de Wellingtons in met losgeklopt ei voordat ze in de oven gaan, om zo een mooi goudbruin korstje te verkrijgen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren