Pan de Muerto

    Pan de Muerto

    3keer bewaard
    2uur45min


    115 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een versie van het brood dat in Mexico met Allerzielen (2 november) wordt gebakken, in Mexico bekend als Dia de los Muertos (Dag van de Doden). Het brood kan ook in andere vormen gebakken worden, bijv. als een engel of een dier.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 50 gr boter
    • 4 eetlepels halfvolle melk
    • 4 eetlepels warm water (45°C)
    • 375 gr bloem
    • 1 1/4 theelepel droog bakkersgist
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 dessertlepel anijszaad
    • 4 eetlepels kristalsuiker
    • 2 eieren, geklopt
    • 1 dessertlepel sinaasappelrasp
    • Voor het glazuur
    • 4 eetlepels kristalsuiker
    • 4 eetlepels sinaasappelsap
    • 1 eetlepel sinaasappelrasp
    • 2 eetlepels kristalsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:2uur45min 

    1. In een pannetje boter en melk verwarmen tot de boter is gesmolten.
    2. Van het vuur nemen en warm water toevoegen. Het mengsel moet een temperatuur van 45°C hebben.
    3. Gist, zout, anijszaad, 4 eetlepels suiker en 1/3 van de bloem in een grote kom vermengen. Warme melkmengsel erdoor kloppen en vervolgens eieren en sinaasappelrasp erdoor roeren. Tot een glad mengsel slaan. Resterende bloem beetje bij beetje toevoegen en tot een zacht deeg brengen.
    4. Het deeg op een licht bebloemd oppervlak leggen en tot een glad en elastisch deeg kneden.
    5. Het deeg in een licht met olie ingevette kom leggen, afdekken met keukenfolie en op een warme plek tot verdubbeld volume laten rijzen (ong. 1-2 uur).
    6. Het deeg neerslaan en tot een groot, rond brood vormen met een ronde bobbel aan de bovenkant.
    7. Het deeg op een bakplaat leggen, losjes afdekken met keukenfolie en op een warme plek tot verdubbeld volume laten rijzen (ong. 1 uur).
    8. 35-45 minuten in de voorverwarmde oven (180°C/gasstand 4) bakken. Uit de oven halen en even laten afkoelen alvorens te glaceren.
    9. Voor het glazuur: resterende suiker, sinaasappelsap en sinaasappelrasp in een pannetje vermengen. Op een matig vuur aan de kook brengen en 2 minuten laten koken. De bovenkant van het brood met het glazuur besmeren als het nog heet is. Het brood na glaceren bestrooien met suiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren