Kalkoen curry

    Kalkoen curry

    3keer bewaard
    28min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een eenvoudige kalkoen curry, die vol van smaak is. Serveer met rijst. Je kunt zowel verse of restjes kalkoen gebruiken, en je kunt er makkelijk een tweepersoons-, driepersoons- of vierpersoons maaltijd van maken.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 1 eetlepel koolzaadolie
    • 1/8 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
    • 1/8 theelepel knoflookpoeder
    • 1/8 theelepel gemberpoeder
    • 1 mespuntje cayennepeper
    • 1/8 theelepel zout
    • 160 gr gare kalkoen, in kleine stukjes gesneden
    • 3 eetlepels kippenbouillon
    • 1/4 theelepel kerriepoeder
    • 1 1/2 theelepel rijstazijn
    • 2 eetlepels kokosmelk
    • 1/4 theelepel kurkuma
    • 8 peultjes
    • 4 eetlepels in stukjes gehakte wortel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 13min  ›  Klaar in:28min 

    1. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de vijfkruiden, knoflookpoeder, gember, cayennepeper en zout toe. Voeg dan de kalkoen toe en bak 3 minuten tot de kalkoen is aangebraden en bedekt is met kruiden.
    2. Voeg de bouillon, kerriepoeder, azijn en kokosmelk toe. Roer en kook op matig vuur gedurende 5 minuten.
    3. Voeg de kurkuma en groenten toe en breng aan de kook. Kook ze 3 tot 5 minuten tot de groenten knapperig en beetgaar zijn. Serveer met rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren