Gekruide Chinese kip

    Gekruide Chinese kip

    2keer bewaard
    20min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit recept verzonnen nadat ik heerlijke met zout en peper gekruide stukken kip van de Chinees had geproefd. Het is nu een goedkopere optie voor mij, probeer het zelf maar eens. Het is erg simpel! Lekker op een bedje van sla of met een scheutje zoete chilisaus. En ook heerlijk naast gebakken rijst!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 grote groene paprika
    • 1 grote ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 groene of rode chilipepers (of één van elk)
    • 3-4 kipfilets
    • 90 gr paneermeel
    • 3-4 snufjes zout
    • 3-4 snufjes suiker
    • 3 eetlepels zonnebloemolie (of olijfolie voor extra smaak)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Begin met het snijden van de pepers, ui, groene paprika en knoflook en zet even aan de kant. Snijd de kipfilet in stukjes en bedek ze met het paneermeel.
    2. Verhit de olie in de koekenpan of wok en voeg de stukken kip toe. Laat 3-4 minuten op matig vuur bakken. Voeg de gesneden ui, paprika en knoflook toe. Blijf roeren, voeg de overige ingrediënten toe en bak nog 2 minuten.
    3. Voeg de snufjes zout en suiker toe en laat nog 5 minuten bakken op zeer laag vuur tot het paneermeel lichtbruin is. Serveer meteen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren