Vega pasta

    Vega pasta

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een smaakvolle gezonde vegetarische versie van spaghetti en gehaktballen! Geweldige manier om de schijf van 5 binnen te krijgen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 rode ui
    • 3 paprika's (rood, oranje en geel)
    • 2 stengels bleekselderij
    • 1 bol knoflook
    • 6 tomaten
    • 4 laurierbladeren
    • een paar takjes verse rozemarijn
    • 250 gr passata (gezeefde tomatensaus)
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • een handvol verse basilicum (blaadjes gescheurd)
    • een goede scheut olijfolie
    • 300 gr vegetarische gehaktballetjes (mag ook diepvries zijn)
    • 300 gr ongekookte spaghetti

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Snijd alle groenten, en plet de knoflook. Leg alles in een grote braadslee, besprenkel met olijfolie. Voeg de laurierblaadjes toe en meng. Leg de takjes rozemarijn erop. Zet ongeveer 25 minuten in de oven.
    2. De geur die vrijkomt zal heerlijk zijn. Haal als de tijd verstreken is de ovenschaal uit de oven, en meng alles in een keukenmachine (verwijder de laurierblaadjes en rozemarijn takjes eerst).
    3. Giet de gepureerde geroosterde groenten in een pan en voeg de gezeefde tomaten, samen met het zout en peper toe.
    4. Voeg alle gehaktballetjes toe aan de saus die je zojuist hebt gemaakt, en laat ongeveer 30 minuten sudderen.
    5. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking, zodat deze samen met de gehaktballetjes en de saus klaar zal zijn.
    6. Voeg de handvol verse basilicum op het laatste toe aan de saus. Giet de spaghetti af en serveer samen met de saus en gehaktballetjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren