Paddenstoelen inmaken

    Paddenstoelen inmaken

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke manier om wilde paddestoelen te bewaren en serveren wanneer je maar wilt! Lekker als voorgerecht bij het diner of tijdens een feestje!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 5 potten (elk 500 ml)

    • 2 kg eetbare wilde paddenstoelen
    • 875 ml water
    • 250 ml witte azijn (10%)
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 theelepel zout
    • 1 laurierblad
    • 2-3 pimentzaden
    • 1 ui
    • een paar hele peperkorrels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Snijd en was de paddenstoelen. Leg ze in een grote pan, dek af met water en breng aan de kook. Laat ze uitlekken, doe terug in de pan, en vul de pan weer met vers water. Breng weer aan de kook. Als de paddenstoelen groot zijn, snijd ze dan in kleinere stukken.
    2. Vul de potten (500 ml) met de paddenstoelen tot 3/4 om ruimte te laten voor de pekel.
    3. Pekel

    4. Meng in een grote pan het water, suiker, zout, laurier, piment, ui en peper en breng aan de kook. Kook gedurende 5 minuten. Zet opzij om af te koelen en giet lauw in de potjes met paddenstoelen. Roer om te mengen.
    5. Sluit de potten met een deksel en plaats ze in een grote pan met een opgevouwen theedoek op de bodem van de pan (dit om te voorkomen dat de potten direct op de bodem van de pan komen te staan, want dat is te heet). Giet water in de pan tot 3/4 van de potten. Breng aan de kook en laat 7 minuten zachtjes koken. Bewaar op een koele plaats.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren