Marmercake met karamelglazuur

    Marmercake met karamelglazuur

    2keer bewaard
    1uur


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige, maar heerlijke cake die vol van smaak is. Vanille en chocolade cakebeslag worden gemarmerd gebakken en vervolgens versierd met karamelglazuur.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Voor de cake
    • 1 eetlepel golden syrup
    • 250 ml melk
    • 1 theelepel baksoda
    • 115 gr boter
    • 200 gr suiker
    • 1 ei
    • 190 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 snufje zout
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 1 eetlepel cacaopoeder
    • Voor het karamelglazuur
    • 30 gr boter
    • 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 1 eetlepel melk
    • poedersuiker zoveel als nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

      Om de cake te maken:

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Bedek een rond bakblik met een doorsnede van 20 cm met bakpapier.
    2. Smelt in een kleine steelpan de siroop, melk en baksoda en roer samen. Zet opzij om af te koelen.
    3. Meng de boter en suiker tot een luchtig geheel. Klop het ei erdoor en voeg dan de afgekoelde siroop toe. Roer goed.
    4. Zeef de bloem, bakpoeder en zout en meng door het romige mengsel. Roer en voeg het vanille-extract toe.
    5. Giet de helft van het beslag in de bakvorm. Voeg cacaopoeder toe aan het resterende beslag en meng goed.
    6. Giet het chocoladebeslag over het witte beslag en roer erdoor met een mes of een houten stokje.
    7. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten. De taart is gaar als een prikker er schoon uitkomt. Laat afkoelen.
    8. Om het karamelglazuur te maken:

    9. Smelt de boter in een kleine steelpan. Voeg de donkerbruine basterdsuiker en de melk toe. Breng aan de kook. Haal van het vuur en voeg genoeg poedersuiker toe om een glazuur met een mooie textuur te maken.
    10. Wanneer de cake is afgekoeld smeer je het glazuur erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren