Gembercake met room

    Gembercake met room

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een heerlijke gembercake met als aanvulling een roomlaagje op smaak gebracht met ahornsiroop. Gebruik ahornsiroop van goede kwaliteit voor het beste resultaat.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 110 gr zachte boter
    • 5 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 5 eetlepels golden syrup of honing
    • 5 eetlepels keukenstroop
    • 1 groot ei
    • 125 ml warm water
    • 190 gr bloem
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1 theelepel kaneel
    • 3/4 theelepel gemberpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 4 eetlepels gehakte gekonfijte gember
    • 225 ml slagroom, gekoeld
    • 2 eetlepels ahornsiroop van goede kwaliteit

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet een ronde of vierkante cakevorm van 23 cm in en bedek met bakpapier.
    2. Klop de boter en bruine basterdsuiker luchtig. Klop de golden syrup (of honing), keukenstroop en ei tot een egale massa. Voeg geleidelijk warm water toe tijdens het kloppen.
    3. Meng de bloem, bakpoeder, baksoda, kaneel, gemberpoeder en zout in een andere kom samen.
    4. Voeg het droge mengsel toe aan het natte mengsel en meng. Roer de stukjes gekristalliseerde gember erdoor.
    5. Giet het beslag in de bakvorm en bak in de voorverwarmde oven gedurende 30 tot 35 minuten, tot een prikker er schoon uitkomt.
    6. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm voor je hem eruit haalt. Maak de randen met een mes los, stort hem uit de bakvorm en laat hem volledig op een rooster afkoelen.
    7. Voor de roomlaag klop je de slagroom en ahornsiroop tot stijve pieken vormen. Serveer naast of bovenop de plakjes cake.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren