Vissticks

    Vissticks

    1keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Krokante, gepaneerde vissticks van witte vis. Heerlijk geserveerd met wat zout en citroen. Je zou ze ook kunnen serveren met een romige citroen-mayonaisedip.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 60 gr bloem, om mee te bestrooien
    • 3 losgeklopte eieren
    • 100 gr verse broodkruimels (of paneermeel)
    • 500 gr visfilets, zoals tong en schol, in reepjes gesneden
    • plantaardige olie, om te frituren in de pan
    • zout, om erbij te serveren
    • partjes citroen, om erbij te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Strooi de bloem op een ondiep bord, doe de losgeklopte eieren in een grote kom en doe de broodkruimels of het paneermeel in een diepe kom. Zet de kommen op een rij, in de volgorde bloem-ei-paneermeel.
    2. Verhit een laag van ongeveer 1 cm olie in een diepe koekenpan op matig vuur.
    3. Bedek elk stukje vis gelijkmatig met bloem, vervolgens met het losgeklopte ei, en bedek als laatste de vis met de broodkruimels/paneermeel.
    4. Bak de vis 5 minuten aan elke kant in de hete olie, tot ze goudbruin en gelijkmatig gaar zijn.
    5. Haal uit de olie en leg op keukenrol om het teveel aan olie te absorberen. Bestrooi met zout en serveer met partjes citroen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren