Gepocheerde eieren in tomatensaus

    Gepocheerde eieren in tomatensaus

    3keer bewaard
    25min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Gepocheerde eieren in tomatensaus in Zuid-Italiaanse stijl. Een gemakkelijke en voedzame maaltijd zonder vlees. Dit gerecht komt voor in meerdere Mediterrane landen, zoals Noord-Afrikaanse en Israëlische shakshuka en Turkse Menemen.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 teentje knoflook
    • 500 gr passata of gezeefde tomaten
    • zout en peper naar smaak
    • 1 eetlepel gehakte verse oregano
    • 1 mespuntje gedroogde chilivlokken
    • 4 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de olijfolie en het teentje knoflook in een pan op een zacht vuur zodat de knoflook in de olie trekt.
    2. Voeg de passata toe en zet het vuur hoger. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken tot de saus een beetje in volume verminderd is. Breng op smaak met zout en peper en voeg de helft van de oregano en een snufje gedroogde chilivlokken toe.
    3. Laat de eieren er één voor één in glijden (ik voeg er meestal één extra toe voor geluk, ik denk dat Katholiek schuldgevoel me is bijgebleven), zet de deksel daarna op de pan en zet het vuur lager.
    4. De eieren zijn klaar als het eiwit is gestold - Voor mij hoeft de dooier niet hard te zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
    5. Serveer bestrooid met de rest van oregano en sneetjes knapperig brood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren