Romige soep met gerookte schelvis

    Romige soep met gerookte schelvis

    1keer bewaard
    35min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige en heerlijk romige vissoep gemaakt met gerookte schelvis, aardappel, bouillon, room en peterselie. In het Engels heet deze soep een chowder. Serveer kleine porties van deze soep als voorgerecht of twee keer zoveel als een indrukwekkende maaltijdsoep.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 ui, in stukjes gesneden
    • 1 grote wortel, schoongeraspt en in blokjes gesneden
    • 1/2 eetlepel verse tijmblaadjes
    • 400 gr gerookte schelvis
    • 2 grote aardappelen, in vieren gesneden
    • 750 ml vis-of kippenbouillon
    • 80 ml room
    • verse peterselie, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit in een grote pan de olie op matig vuur. Laat de in blokjes gesneden ui en wortel 5 minuten zachtjes bakken tot ze zacht zijn. Strooi er de verse tijm over, roer en voeg de bouillon toe.
    2. Voeg de gerookte schelvis toe en laat deze 5 minuten koken in de bouillon. Gebruik een schuimspaan om de vis er weer uit te halen en zet opzij.
    3. Voeg de aardappelen toe en kook 15 minuten in de bouillon tot ze gaar zijn. Voeg de gekookte schelvis weer toe, giet er de room door en verwarm nog 5 minuten.
    4. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Strooi er verse peterselie over en schep in warme kommen om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren