Quiche met gerookte zalm

    Quiche met gerookte zalm

    8keer bewaard
    2uur30min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Dit is één van mijn favoriete recepten. Ik hou van de flexibiliteit van dit gerecht. Wat ik gebruik hangt helemaal af van wat ik in de koelkast heb. Ik gebruik courgettes, asperges of gedroogde tomaten. Laat de zalm weg voor een vegetarische versie of vervang de zalm met ham of kip voor vleesliefhebbers. Altijd lekker!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Voor het deeg
    • 125 gr bloem
    • 100 gr boter
    • 1 ei
    • 1 mespuntje zout
    • 1 scheut citroensap
    • Voor de vulling
    • 80 ml melk
    • 80 ml room (met een hoog vetgehalte)
    • 4 eieren
    • zout en peper, naar smaak
    • 100 gr verkruimelde feta
    • 4 broccoliroosjes, in stukjes
    • 1/4 ui, gesnipperd
    • 3 teentjes knoflook, gesneden
    • 1/2 rode paprika, in stukjes
    • 1/2 gele paprika, fijn gesneden
    • 100 gr gerookte zalm, in kleine stukjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Snijd op een vlakke ondergrond de boter in stukjes en meng door de bloem tot het kruimelig is. Voeg het ei, zout en citroensap toe en kneed snel samen tot het deeg een bal vormt. Wikkel in plasticfolie en leg 1 uur in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een springvorm in.
    3. Klop de melk, room en eieren in een kom samen. Meng de feta, groenten en zalm erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
    4. Rol het deeg uit en bedek de springvorm ermee. Giet het ei-, groenten-, en zalmmengsel erin. Bak 60 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren