Terrine van gerookte zalm

    Terrine van gerookte zalm

    2keer bewaard
    12uur15min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept kreeg ik van mijn Franse vriendin, Anne. Het is makkelijk te bereiden en heerlijk. Lekker als voorgerecht voor een etentje!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 6 blaadjes gelatine
    • 1/2 liter water
    • 300 gr gerookte zalm, in stukjes
    • 1 theelepel Dijon mosterd
    • 1 theelepel mierikswortelpasta
    • 400 ml slagroom
    • 1/2 theelepel tabasco
    • gehakte verse dille om mee te garneren
    • schijfjes citroen om mee te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 12uur in de koelkast  ›  Klaar in:12uur15min 

    1. Week 6 gelatineblaadjes in koud water volgens de aanwijzingen op de verpakking, knijp de blaadjes uit, en laat de blaadjes in een steelpannetje op laag vuur smelten. Roer de gelatine vervolgens door 1/2 liter water. Laat het mengsel afkoelen als het warm aanvoelt.
    2. Meng de gerookte zalm in een keukenmachine tot een gladde massa, voeg mosterd en mierikswortel toe en meng opnieuw tot een gladde massa. Doe het mengsel in een kom.
    3. Klop de slagroom stijf.
    4. Roer de geklopte room met behulp van een spatel door het zalmmengsel. Voeg de tabasco, dille en gelatine toe, en meng voorzichtig.
    5. Bedek een bakvorm (bijv een terrine) van 30 x 10 cm met plasticfolie. Schep het mengsel in de bakvorm en zet 12 uur in de koelkast.
    6. Haal de terrine uit de vorm en leg op een schaal. Garneer met citroen en dille. Serveer met een groene salade en een vinaigrette.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    RoelofMeijer
    0

    Bij het voorproeven, voordat het de koelkast in ging, bleek de smaak erg flauw. Ik adviseer om de hoeveelheid mosterd, mierikswortel en tabasco met 3 te vermenigvuldigen en er ook nog een theelepel zout aan toe te voegen. Dat heeft mijn kerstdiner-voorgerecht gered! - 30 dec 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren