In de oven gebakken lam met rozemarijn en knoflook

    In de oven gebakken lam met rozemarijn en knoflook

    2keer bewaard
    1uur25min


    21 personen hebben dit gemaakt

    De klassieke combinatie van rozemarijn, knoflook en lamsvlees worden samengebracht in dit gerecht. Het is elegant, simpel en lekker. Waarom probeer je het niet voor je volgende chique diner?

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 theelepel verse tijm
    • 2 theelepels verse rozemarijn
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 4 eetlepels rode wijn
    • 1 (1,5 - 2 kg) lamsbout, ontbot volgens de butterfly methode, zodat het een lange lap vlees wordt
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Extra tijd: 15min marineren  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Ontbot de grote lamsbout door eerst voorzichtig langs het bot een insnede te maken met een mes. Snij voorzichtig rondom het bot, zodat je het bot kunt verwijderen, maar het vlees 1 lap blijft. Snij stukken vet en zenuwen weg. Leg het stuk vlees plat op het aanrecht, bedek met plasticfolie, en sla platter met een deegroller of vleeshamer. Je hebt het stuk lam nu gebutterflied. Het heet zo omdat het stuk vlees op een vlinder lijkt.
    2. Meng de tijm, rozemarijn, knoflook, olie, en wijn goed samen. Voeg het lamsvlees toe en bedek het met deze marinade. Zet gedurende 15 minuten in de koelkast.
    3. De oven voorverwarmen op 180°C / gasovenstand 4.
    4. Haal het lamsvlees uit de marinade en leg in een ondiepe braadslee. Breng op smaak met zout en peper.
    5. Braad, onbedekt, gedurende 50 minuten of tot een vleesthermometer 60°C registreert voor een medium-rare of 65°C voor een medium resultaat. Bedruip tijdens het braden een paar keer met de overgebleven marinade. Gooi de resterende marinade weg.

    Tip

    Zodra het lamsvlees klaar is, bedek het losjes met aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren