Geroosterde aardappels en wortels

    Geroosterde aardappels en wortels

    8keer bewaard
    30min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke in de oven gebakken aardappels en wortels op smaak gebracht met olijfolie, knoflook, rozemarijn en tijm. Een smakelijk bijgerecht om bijna elke maaltijd mee op te leuken!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 675 gr rode aardappelen, in partjes gesneden
    • 325 gr wortels, geschild en in stukken van 3 cm gesneden
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 1/2 theelepel grof zeezout, of naar smaak
    • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper, of naar smaak
    • 1 theelepel gedroogde rozemarijn, nog verder fijngemalen in een vijzel
    • 1/2 theelepel gedroogde tijm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 230°C / gasovenstand 8. Bedek een braadslee met een dun laagje olie.
    2. Meng de aardappels, wortels, olijfolie, knoflook, zout, peper, rozemarijn en tijm in een grote kom samen. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de braadslee.
    3. Rooster 20 tot 25 minuten, schep alles één of twee keer om, tot de aardappels en wortels gaar en lichtbruin gekleurd zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    moetjenietwetenjoch
    1

    lekker en snel, ik heb er ook grof gesneden stukken paprika, courgette en look bijgedaan omdat mijn vriendin geen wortelen lust. Wel 30 min in de oven gestoken ipv 20, en op de aardappelen met grof zout en currykruiden gedaan. - 22 jul 2016

    berts
    van
    0

    Lekkere maaltijd voor een zonnige avond, weinig poespas en heerlijke maaltijd - 17 mei 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren