Geroosterde aardappelen met knoflook

    Geroosterde aardappelen met knoflook

    16keer bewaard
    45min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Knoflook heeft een heerlijk zoete smaak wanneer je deze roostert. Dit bijgerecht uit de oven is snel, en heerlijk om te serveren bij een gebraden stukje vlees.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
    • 4 tenen knoflook, gepeld en gehalveerd
    • 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn
    • 4 eetlepels olijfolie of ganzenvet
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Kook de aardappelen even voor door de aardappelblokjes eerst in een pan te leggen, dan er kokend water over te gieten, en ze afgedekt 5 minuten te laten koken. Ondertussen verwarm je de oven voor op 240°C / gasovenstand 9.
    2. Giet de aardappelen af en droog ze op wat keukenpapier om het overtollige water te verwijderen.
    3. Leg de aardappelen en gepelde teentjes knoflook in een braadslee of ovenschaal. Voeg olijfolie of gesmolten ganzenvet toe en schep de aardappelen erdoor om ze rondom te bedekken met de olie.
    4. Strooi de rozemarijn erover en breng op smaak met zout en peper.
    5. Rooster de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten of tot ze goudbruin en krokant zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren