Vegetarisch gehaktbrood met champignonsaus

    Vegetarisch gehaktbrood met champignonsaus

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur15min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een geweldig vegetarisch alternatief voor traditioneel gehaktbrood. Eet het in het weekend tijdens je lunch of avondeten, of bij speciale gelegenheden zoals Kerstmis of Pasen. Serveer bijvoorbeeld met aardappelen en groenten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de geroosterde noten
    • 220 gr gemengde noten
    • 220 gr volkoren paneermeel (of broodkruim van volkorenbrood)
    • 1 middelgrote ui, gehakt
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 2 eieren
    • zout en peper
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt of fijngeperst
    • 1-2 theelepels vegemite
    • 1 theelepel verse oregano of tijm
    • 1 eetlepel gehakte peterselie
    • 100 gr geraspte belegen kaas
    • zout en peper
    • Voor de saus
    • 1 middelgrote ui, fijngesneden
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel bloem
    • 2 tomaten, in stukjes
    • 125 gr champignons, fijngesneden
    • 300 ml groentebouillon
    • 1/2 theelepel oregano of tijm
    • 1 laurierblad
    • 1 theelepel vegemite
    • Een royale scheut rode wijn
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven tot 180°C / gasovenstand 4. Vet een bakplaat in.
    2. Maal de noten fijn in een keukenmachine, en meng met het paneermeel. Zet opzij.
    3. Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de ui goudbruin. Voeg de inhoud van de pan aan het paneermeel toe en meng goed.
    4. In een andere kom, klop je de eieren, knoflook, vegemite, oregano, peterselie, kaas, zout en peper samen. Voeg bij het notenmengsel, meng en kneed goed door elkaar. Laat 15 minuten staan.
    5. Vorm het brood tot een 15 cm lange rol en leg op de voorbereide bakplaat. Bak gedurende 30-45 minuten tot het goudbruin is.
    6. Maak ondertussen de saus. Verhit de olie in een koekenpan op medium vuur. Bak de gesnipperde ui glazig en lichtbruin. Voeg de tomaten toe en laat ze even meebakken. Blijf roeren tot het vocht verdampt is en de tomaten bruin beginnen te worden.
    7. Voeg de bloem toe, roer erdoor, doe dan de bouillon erbij. Breng aan de kook en blijf roeren tot de saus dikker wordt.
    8. Voeg de champignons, kruiden, vegemite en rode wijn toe. Laat 20 minuten sudderen onder af en toe roeren. Breng op smaak en serveer het brood met de saus die je gezeefd of ongezeefd kunt serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren