Pompoensoep met geroosterde paprika

    Pompoensoep met geroosterde paprika

    1keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Dit is een stevige groentesoep met pompoen, ui, geroosterde tomaten, asperges en rode paprika. Als je liever een gladdere pompoensoep wilt, voel je vrij om de soep dunner te maken. Serveer met vers knapperig brood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 teentje knoflook, grof gehakt
    • 1/2 rode paprika, grof gehakt
    • 1/2 tomaat, grof gehakt
    • 4 asperges, grof gesneden
    • 1 eetlepel olie
    • 500 ml water
    • 1 laurierblad
    • 1 blokje groentebouillon
    • 1 hele teen knoflook
    • 500 gr pompoen, geschild en in blokjes gehakt
    • 1 fijngehakte ui
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C / gasovenstand 4.
    2. Doe de gehakte knoflook, paprika, tomaat en asperges in een ovenschaal. Roer er 1 eetlepel olie en zout door.
    3. Rooster tot ze gaar zijn en de paprika iets verkoold, ongeveer 30 minuten.
    4. Breng ondertussen het water, laurierblad, bouillonblokje, de hele teen knoflook, pompoen en ui aan de kook. Kook tot de pompoen zacht en papperig is, in ongeveer 20-30 minuten. Als je graag een dunnere soep wilt, voeg dan meer water toe.
    5. Wanneer de geroosterde groenten klaar zijn, schep je alles in de soep, behalve een paar stukken paprika (voor de garnering).
    6. Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een aardappelstamper. Doe het laurierblad terug. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm tot de soep goed warm is.
    7. Snijd de apart gehouden paprika en garneer de soep ermee.

    pompoen

    Je kunt ook een andere pompoensoort gebruiken, bijvoorbeeld flespompoen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren