Cake met sour cream ipv boter

    Cake met sour cream ipv boter

    8keer bewaard
    1uur30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    In het traditionele recept wordt cake gemaakt met boter, maar met sour cream is het niet zo vet, en ik vind het ook lekkerder zo

    Marco California, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 180 g zure room (sour cream)
    • 180 g bruine suiker
    • 2 eieren
    • 1 1/2 (6 g) theelepel zout
    • 150 g volkorenmeel
    • 150 g bloem
    • 1 1/2 theelepel bakpoeder (9 g)
    • 2 bananen, geprakt
    • twee keer een handvol rozijnen (80 g)
    • een handvol walnoten (60 g)
    • 16 gedroogde abrikozen
    • 3 eetlepels muesli
    • een beetje boter en meel voor de bakvorm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 C.
    2. Doe de suiker en het zout met de sour cream in een kom, roer het even.
    3. Doe een klein klontje boter in 2 kleine cakevormen (20x10cm.)
    4. Roer de eieren één voor één door de zure room met suiker, meng goed.
    5. Schil de bananen en prak ze met een vork in een tweede kom.
    6. Meng het volkorenmeel door het beslag, en dan ook de geprakte banaan en de muesli.
    7. Zet de rozijnen en noten klaar, leg de abrikozen op een bord.
    8. Strijk de boter uit in de bakvormen, bestuif met een beetje bloem.
    9. Meng de bloem en het bakpoeder door het beslag, en dan de rozijnen en noten.
    10. Verdeel het beslag over de cakevormen, druk rozijnen aan het oppervlak naar beneden (zodat ze niet verbranden) en druk dan de abrikozen (regelmatig verdeeld) in het beslag.
    11. Bak de cake ongeveer 1 uur en 10 minuten in de oven (zet voor de zekerheid twee keukenwekkers.)
    12. Haal de cake uit de oven en prik erin met een cocktailprikker: die moet er (min of meer) schoon en droog uitkomen.
    13. Laat de cake nog een kwartiertje in de bakvorm zitten, en laat hem dan verder afkoelen op een rekje.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Marco
    van
    0

    Andere ingrediënten gebruikt. Het kan ook zonder rozijnen en noten etc., kinderen houden vaak niet van die dingetjes in de cake. Neem wat minder zure room (in het gewone recept hierboven nemen de rozijnen wat vocht op) en doe er 2 theelepels vanille-essence of een zakje vanillesuiker door. (Cake met rozijnen e.d. vind ik lekkerder zonder vanille.) - 07 okt 2009

    Marco
    van
    0

    Andere ingrediënten gebruikt. Het kan ook zonder rozijnen en noten etc. Neem iets minder zure room en doe er een theelepel vanille-essence of een zakje vanillesuiker door. - 23 sep 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren