Gestoofde lamsschouder met champignons

    Gestoofde lamsschouder met champignons

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur5min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze lamsschouder gestoofd in witte wijn met champignons is wat ik zou zeg een echt winters hoofdgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 1 lamsschouder van goede kwaliteit
    • 2 takjes rozemarijn, fijngehakt
    • een snufje suiker, zout en peper
    • 3 uien, fijngesneden
    • 150 gr champignons, in dikke plakjes gesneden
    • 2 teentjes knoflook, gesneden
    • 1 eetlepel bloem
    • 1 citroen (schil geraspt en sap)
    • 1/2 fles witte wijn
    • 1 laurierblad
    • 300 ml lamsbouillon
    • 1 blik borlottibonen, uitgelekt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur45min  ›  Klaar in:2uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C / gasovenstand 7.
    2. Verwarm de olie in een ​​grote, diepe koekenpan op het fornuis.
    3. Doe de lamsschouder in de pan en schroei het vlees goed aan alle kanten dicht, totdat het een diepe, bruine kleur krijgt.
    4. Leg dan het vlees op een snijplank en breng op smaak met zout, peper, suiker en bestrooi met rozemarijn.
    5. Leg het lamsvlees in een braadslee en zet in de voorverwarmde oven. Bak op 220°C gedurende 15 minuten en verlaag de temperatuur dan tot 170°C / gasovenstand 3.
    6. Bak de gesneden uien in de koekenpan tot ze zacht zijn en voeg de gesneden champignons en knoflook toe en bestrooi met de bloem. Roer door en bak ongeveer 3 minuten.
    7. Voeg nu de citroenschil en het sap toe, giet de wijn er in en voeg het laurierblad toe. Breng aan de kook tot de vloeistof tot de helft is gereduceerd.
    8. Voeg de bouillon toe en laat verder verminderen met nog 1/3. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
    9. Het lamsvlees moet nu 45 minuten in de oven hebben gestaan.
    10. Haal het lamsvlees uit de oven en doe het bouillon- en champignonmengsel in de braadslee.
    11. Zet de braadslee voorzichtig terug in de oven en bak nog eens 45 minuten.
    12. Haal vervolgens uit de oven en plaats de braadslee op de kookplaat. Til het lamsvlees uit de braadslee en leg op een bord en bedek met aluminiumfolie.
    13. Verhit het champignonvocht en voeg het blik bonen toe. Roer en laat 10 minuten sudderen, roer af en toe.
    14. Om te serveren snijd je het lamsvlees in dunne plakjes en giet je de champignon- en bonensaus erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren