Gestoofde wilde gans met champignons

    Gestoofde wilde gans met champignons

    2keer bewaard
    2uur15min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Wilde gans wordt gesmoord in een eenvoudige bouillon met veel verse champignons voor een stevige en warme winterse maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 wilde gans, zonder vel
    • 3 eetlepels vet van gebakken spek of olijfolie
    • 450 gr verse champignons
    • 225 ml water
    • 1 ui, gesneden
    • 3 kippenbouillonblokjes
    • 1 eetlepel fijngehakte verse tijm
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Maak de wilde gans schoon en snij langs de gewrichten in kleinere stukken met een scherp mes.
    2. Verwarm het spekvet of wat olie in een koekenpan en bak de stukken gans aan alle kanten aan. Zodra de gans bruin is, voeg je de champignons, water, ui, bouillonblokjes, tijm en knoflook toe.
    3. Dek de pan af en laat op laag vuur gedurende 1 tot 1 1/2 uur pruttelen. Proef tegen het einde en breng op smaak met peper en zout, indien nodig.

    Voeg meer groenten toe:

    Je kunt ongeveer 30 minuten voor het gerecht klaar is aardappelen of je favoriete groenten toevoegen, zoals wortels en bleekselderij. Laat met meestoven tot de groenten zacht zijn geworden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren