Gestoomde pudding

    Gestoomde pudding

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een eenvoudige gestoomde pudding. die de Britten 'steamed sponge pudding' noemen. Bij mij is deze smeuïge cake altijd welkom! Serveer met vla, custard of slagroom.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1 mespuntje zout
    • 100 gr boter
    • 100 gr fijne kristalsuiker
    • 2 grote eieren
    • 2 eetlepels melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Zeef de bloem en zout in een kom.
    2. Meng in een aparte kom de boter en de suiker tot een licht en luchtig geheel. Voeg de eieren een voor een toe, en voeg met elk ei een eetlepel bloem-mengsel toe. Klop tot alles goed gemengd is. Roer de resterende bloem met de melk erdoor.
    3. Giet het mengsel in een puddingvorm (in het Engels heet dit een pudding basin) met een inhoud van 750 ml. Bedek de bovenkant goed met ingevet bakpapier en/of folie. Maak de folie rondom de kom goed vast met een touwtje, en vouw de rand naar binnen zodat het waterdicht wordt.
    4. Zet de vorm in een pan met kokend water, dek af en stoom 1 1/2 tot 2 uur, of tot hij gerezen en stevig is. (Zorg ervoor dat je het waterpeil in de pan blijft controleren, vul bij indien nodig, zodat het niet droogkookt. De puddingvorm moet altijd voor de helft onder water staan.)
    5. Om te serveren, draai je de pudding om op een warm bord en serveer je de pudding met slagroom of vla.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren