Gevulde aubergine voor twee

    Gevulde aubergine voor twee

    2keer bewaard
    1uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Grappig weetje: van aubergine wordt gezegd dat het een afrodisiacum is, en het wordt vaak de peer van liefde genoemd! Dit gerecht is ideaal voor een lichte, vegetarische maaltijd, heerlijk en vol van smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 aubergine
    • 1/4 ui, gesnipperd
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 tomaat, geschild en in blokjes
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1/2 rode paprika, in blokjes gesneden
    • zout en peper naar smaak
    • 1 theelepel pittige paprikapoeder
    • 1 theelepel oregano
    • 100 gr zwarte olijven, gehalveerd
    • 100 gr mozzarella, in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C.
    2. Snijd de aubergine in de lengte doormidden, schep het vruchtvlees eruit, en laat een 1,5 cm dikke schelp over. Bestrooi met zout en zet 15 minuten opzij. Snijd het vruchtvlees en bestrooi met zout.
    3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui glazig. Voeg het aubergine vruchtvlees, tomaat, knoflook en peper toe, meng goed. Breng op smaak met paprikapoeder, oregano, zout en peper, roerbak 5 minuten. Roer de olijven erdoor, bewaar 2 eetlepels voor de garnering.
    4. Spoel de aubergine schelpen af en dep ze droog. Schep de vulling in de schelpen en dek af met mozzarella plakjes. Leg ze in een licht ingevette ovenschaal.
    5. Bak 40 minuten. Garneer met olijven voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren