Gevulde gebraden kalkoen

    Gevulde gebraden kalkoen

    1keer bewaard
    3uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke malse kalkoen met smaakvolle vulling zorgt voor een heerlijke maaltijd voor de hele familie en vrienden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • een hele kalkoen
    • zout en peper naar smaak
    • 1 snufje gedroogde basilicum
    • 1 theelepel marjolein
    • Vulling
    • 300 gr varkensgehakt
    • 200 gr kippenlever, fijngemalen in een keukenmachine
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 ei
    • 1 bosje peterselie, fijngehakt
    • 1/2 nootmuskaat, gemalen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur15min 

    1. Spoel de kalkoen af, dep droog en wrijf van binnen en van buiten in met zout, peper, basilicum en marjolein. Zet een nacht in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 190°C.
    3. Meng het varkensgehakt, levergehakt, ui, ei, peterselie en nootmuskaat goed samen. Breng op smaak met zout en peper. Vul de kalkoenholte losjes met de vulling en zet met keukentouw of spiesjes vast.
    4. Leg de kalkoen in een braadslee, giet er 150 ml water bij en zet de deksel erop. Braad de kalkoen een uur voor elke kilo kalkoen. Bedruip af en toe met het vrijgekomen vet. De kalkoen is gaar als een vleesthermometer in de dij 74°C aangeeft.

    Kalkoen braden

    Bekijk ook ons artikel voor het braden van kalkoen! Hier vind je o.a. een tabel voor de bereidingstijd van kalkoen, naar gewicht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren