Gebakken zalm met kappertjes

    Gebakken zalm met kappertjes

    12keer bewaard
    20min


    177 personen hebben dit gemaakt

    Zalmfilets in een eenvoudige kruidenmelange van zout, peper en kappertjes. Garneren met schijfjes citroen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 zalmfilets
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels kappertjes
    • 1/8 theelepel zout
    • 1/8 theelepel gemalen zwarte peper
    • 4 schijfjes citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Een grote, zware koekenpan op matig vuur 3 minuten voorverwarmen.
    2. De zalmfilets met olijfolie insmeren. Het vuur onder de pan hoog zetten en vervolgens de filets 3 minuten bakken. Kappertjes, zout en peper erover strooien. De zalm keren en nogmaals 5 minuten bakken tot de filets bruin zijn. De zalm is gaar als de filets met een vork makkelijk uiteen vallen.
    3. De zalm op individuele borden leggen en garneren met een schijfje citroen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    10

    Een heerlijk eenvoudig, snel te maken recept voor gebakken zalm. Je moet wel van kappertjes houden natuurlijk :-) Ik heb er geen zout meer overgestrooid, omdat ik het met de kappertjes van zichzelf al zout genoeg vond. - 03 dec 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren