Gebakken zalm met kappertjes

    Gebakken zalm met kappertjes

    (172)
    13keer bewaard
    20min


    182 personen hebben dit gemaakt

    In de pan gebakken zalm filets in een eenvoudige kruidenmelange van zout, peper en kappertjes. Garneren met schijfjes citroen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 zalmfilets
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels kappertjes
    • 1/8 theelepel zout
    • 1/8 theelepel gemalen zwarte peper
    • 4 schijfjes citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Een grote, zware koekenpan op matig vuur 3 minuten voorverwarmen.
    2. De zalmfilets met olijfolie insmeren. Het vuur onder de pan hoog zetten en vervolgens de filets 3 minuten bakken. Kappertjes, zout en peper erover strooien. De zalm keren en nogmaals 5 minuten bakken tot de filets bruin zijn. De zalm is gaar als de filets met een vork makkelijk uiteen vallen.
    3. De zalm op individuele borden leggen en garneren met een schijfje citroen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (172)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    van
    10

    Een heerlijk eenvoudig, snel te maken recept voor gebakken zalm. Je moet wel van kappertjes houden natuurlijk :-) Ik heb er geen zout meer overgestrooid, omdat ik het met de kappertjes van zichzelf al zout genoeg vond.  -  03 dec 2009

    Chantal
    van
    1

    HEERLIJK recept voor zalm  -  30 jan 2017

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren