Gevulde koolrabi

    Gevulde koolrabi

    3keer bewaard
    1uur5min


    Maak dit als eerste!

    Lentegroenten zijn erg lekker! Hier wordt koolrabi gestoomd en gevuld met gehakt, rijst, champignons en kruiden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 middelgrote koolrabi's
    • 1 ui, gesnipperd
    • 3 champignons, gesneden
    • 100 gr rijst, gekookt
    • 250 gr kalkoengehakt (of gehakt naar keuze)
    • 1/2 bosje dille, gehakt
    • 1 theelepel Provençaalse kruiden
    • 1 theelepel gedroogde basilicum
    • zout en peper naar smaak
    • 2 theelepels boter, of naar smaak
    • olie om in te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Was en schil de koolrabi's en snijd de bovenkantjes eraf. Schep het vruchtvlees eruit. Zet opzij.
    2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en de champignons tot ze zacht zijn.
    3. Meng de gekookte rijst, het gehakt, dille, ui en champignons en meng goed. Breng op smaak met de kruiden en zout en peper.
    4. Vul de koolrabi met het mengsel, leg in een steelpan, dek af met water tot de helft van de hoogte van de koolrabi, voeg 2 theelepels boter toe en laat afgedekt in ongeveer 25 minuten gaar stomen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren