Gevulde paprika met champignonsaus

    Gevulde paprika met champignonsaus

    1keer bewaard
    2uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijk gerecht voor een familiediner. Paprika gevuld met rijst en rundergehakt geserveerd met champignonsaus. Smelt in je mond!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Gevulde paprika's
    • 190 gr zilvervliesrijst
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 50 gr plakjes spek, gesneden
    • 300 gr rundergehakt
    • 4 rode paprika's
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 theelepel zout
    • 1 eetlepel peper
    • 1 theelepel pittige paprikapoeder
    • 1 theelepel komijnpoeder
    • 120 ml paddenstoelenbouillon
    • Champignonsaus
    • 50 gr gedroogde paddenstoelen
    • 150 gr champignons, in plakjes gesneden
    • 1/2 ui, gesnipperd
    • 1 eetlepel room
    • 1 eetlepel bloem
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:2uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar kook 15 minuten minder dan vereist! De rijst zal verder garen in de oven.
    3. Verhit de olie in een koekenpan, bak de ui, voeg het spek toe en bak beiden bruin.
    4. Voeg het gehakt toe en bak mee, onder voortdurend roeren. Bak in 10 minuten bruin. Haal van het vuur.
    5. Was de paprika en snijd de bovenkanten eraf (bewaar ze). Verwijder de zaden en witte stukjes.
    6. Breng een grote pan water aan de kook, leg de paprika's er 3 minuten in. Giet af en zet opzij.
    7. Meng de rijst, het gehakt, knoflook en kruiden in een grote kom, meng goed.
    8. Vul elke paprika volledig en bedek met het bewaarde kapje van de paprika. Leg ze in een ovenschaal, giet de paddenstoelenbouillon erbij (Je kunt een bouillonblokje in een 1/2 kopje water oplossen).
    9. Bak 60 minuten in de voorverwarmde oven. Maak ondertussen de champignonsaus.
    10. Champignonsaus:

    11. Week de gedroogde paddenstoelen in een kommetje water tot ze zacht zijn. Snijd ze en breng ze aan de kook in hetzelfde water. Voeg de champignons en 1/2 ui toe, laat 15 minuten sudderen.
    12. Meng 1 eetlepel room met de bloem in een kopje. Leng het papje aan met nog een paar eetlepels hete bouillon tot je een gladde massa zonder klontjes krijgt. Giet het mengsel weer bij de champignons. Breng aan de kook, onder voortdurend roeren. Breng op smaak met zout en peper, en laat nog enkele minuten sudderen tot het dik wordt.
    13. Haal de gevulde paprika's uit de oven en serveer met de champignonsaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren