Gevulde rode paprika

    Gevulde rode paprika

    12keer bewaard
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk als voorgerecht, lunch of als lichte avondmaaltijd! Makkelijk te maken en vol van smaak. Voor de variatie, kun je er champignons of je favoriete groenten door doen. Het smaakt altijd goed!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 125 gr ongekookte rijst
    • olie, zoveel als nodig
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 300 gr gehakt (varkens-of rundvlees)
    • zout en peper naar smaak
    • 1 theelepel gewone paprikapoeder (deze is zoet)
    • snufje pittige paprikapoeder
    • 4 rode paprika's
    • 250 gr geraspte kaas
    • 3 eetlepels gehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
    2. Verhit ondertussen de olie en bak de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut, roer er het gehakt door en bak bruin. Breng op smaak met zout, peper en de paprikapoeders.
    3. Meng de gekookte rijst, gehakt, gehakte peterselie en de helft van de kaas in een grote kom samen.
    4. Snijd de bovenkant van de paprika's af en hol ze uit. Gooi de bovenkanten weg. Controleer of de paprika's blijven staan ​​in een ovenschaal. Als ze omvallen, moet je het onderste deel wegsnijden. Snijd er niet te veel af, anders valt de vulling eruit!
    5. Schep het rijst- en vleesmengsel in de uitgeholde paprika's, druk zachtjes aan. Bestrooi met kaas. Zet ze in een ovenschaal en giet er een beetje water in.
    6. Verwarm de oven voor op 175°C. Bak 30 minuten totdat de randen van de paprika's bruin of zelfs zwart gaan worden (als je ze echt heel zacht wilt).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren