Gezonde spinazie omelet

    (1)

    Deze gezonde spinazie-omelet is heel makkelijk te maken, gezond en lekker! Een handige manier om een paar eitjes op te maken!


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 180 gr varkensvlees (haaskarbonade of fricandeau)
    • zout en peper naar smaak
    • een scheutje olijfolie
    • 2 eieren
    • 3 eetlepels melk
    • 20 gr spinazie, in stukken gescheurd
    • 50 gr geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snijd het vlees in kleine stukjes. Breng op smaak met zout en peper en bak 10 minuten in de pan in een beetje olijfolie of tot het vlees er mooi uitziet en goudbruin is.
    2. Klop de eieren in een kleine kom en voeg de melk toe. Roer. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de geraspte kaas toe.
    3. Bak alle ingrediënten in een koekenpan op laag vuur tot de eieren gaar zijn.
    4. Serveer met verse spinazie. Bestrooi met zout en peper (optioneel) en voeg een beetje olijfolie toe.

    Tip 1

    Koop het liefst mager varkensvlees, maar eigenlijk kun je vanalles gebruiken, bijvoorbeeld spekjes, ontbijtspek, pancetta, hamblokjes, of varkensgehakt. Als er veel bakvet ontstaat bij het bakken, giet het dan af voordat je de omelet gaat bakken.

    Variatie:

    Serveer de omelet met verse spinazie zoals aangegeven in het recept, of snijd de spinazie klein en voeg in de pan erbij als het vlees bijna gaar is. De spinazie zal wat van de smaak van het vlees neutraliseren. Vervolgens voeg je zowel het vlees als de spinazie toe aan de omelet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren