Glazuur voor gemberkoekhuisjes

    Glazuur voor gemberkoekhuisjes

    2keer bewaard
    10min


    Maak dit als eerste!

    Dit recept is genoeg voor een grote hoeveelheid glazuur waar je makkelijk gemberkoekhuisjes of gemberpoppetjes mee kunt glazuren.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 675 gr glazuur

    • 625 gr poedersuiker
    • 1/2 theelepel wijnsteen (cream of tartar)
    • 3 eiwitten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Zeef de poedersuiker en wijnsteen in een grote kom.
    2. Doe één eiwit bij de poedersuiker en wijnsteen in de kom en begin met een elektrische mixer op een medium stand te mixen. Doe er één eiwit per keer bij, en klop goed na elke toevoeging tot het mengsel stijf is geklopt. Blijf dus kloppen tot er stijve pieken vormen.
    3. Schep het glazuur in een hersluitbare diepvrieszak en duw het glazuur naar één hoek van de zak. Snijd dan een zeer klein puntje uit de hoek van de zak, en dan ben je nu klaar om te glazuren!

    Tip van de kok

    Dit recept is heel makkelijk en zo gemaakt met een elektrische handmixer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren