Glutenvrije cakejes met cacao en kokos

    Glutenvrije cakejes met cacao en kokos

    2keer bewaard
    35min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit zijn lichte, smeuïge, goed gerezen cakejes met kleine smeuïge stukjes kokos erin. Je zou niet zeggen dat ze glutenvrij en lactosevrij zijn!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 15 kleine cupcakejes

    • 125 gr glutenvrij zelfrijzend bakmeel (of meng 8 gr bakpoeder van Dr. Oetker en 120 gr glutenvrij meel)
    • 125 gr bruine basterdsuiker
    • 1 theelepel glutenvrij bakpoeder (bijv van Dr. Oetker)
    • 50 gr plantaardige margarine (zorg dat deze zuivelvrij is)
    • 25 gr cacaopoeder
    • 3 scharreleieren
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels Lactose-vrije melk (of melkvervanger)
    • 50 gr santen, in kleine stukjes gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Weeg de droge ingrediënten af (behalve de kokos) en meng ze samen in een kom.
    2. Voeg de natte ingrediënten toe en mix tot er geen klontjes meer in het beslag zitten en je een lekker dik mengsel hebt. Roer de stukjes kokos erdoor.
    3. Schep het beslag in cupcakevormpjes; vul ze redelijk vol.
    4. Bak ze 20 tot 25 minuten op 190°C / gasovenstand 5.

    Tip

    Probeer je vingers niet te verbranden als je de cakejes al direct uit de oven wilt opeten!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren