Glutenvrije kokoskoekjes

    Glutenvrije kokoskoekjes

    2keer bewaard
    30min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke traktatie smaakt en lijkt een beetje op een mueslireep. Ze worden bestrooid met geraspte kokos en gedroogde vruchten. Serveer met een hete mok thee.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 losgeklopt ei
    • 90 gr geraspte kokos
    • 50 gr rijstemeel (of maak een mix van rijstemeel, sojameel en boekweitmeel)
    • 1 theelepel bakpoeder, glutenvrije van Dr Oetker
    • 2 eetlepels golden syrup
    • 125 gr boter
    • 220 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 325 gr rozijnen, gehakte dadels, amandelen, abrikozen of geroosterde boekweit

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven tot 180°C / gasovenstand 4. Vet een bakplaat met opstaande randjes in.
    2. Smelt de boter en de siroop op laag vuur. Wanneer dit afgekoeld is, voeg je het losgeklopte ei toe.
    3. Doe alle droge ingrediënten in een grote kom, inclusief het gedroogde fruit. Voeg het botermengsel toe. Meng goed.
    4. Leg met behulp van een theelepel bolletjes van het mengsel op de bakplaat. Leg ze een beetje uit elkaar. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten. Houd een oogje in het zeil, zodat ze niet aanbranden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren