Glutenvrije kalkoenstuffing

    Glutenvrije kalkoenstuffing

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Deze glutenvrije ofwel broodvrije vulling voor bijvoorbeeld een kalkoen wordt gemaakt met kikkererwten in plaats van brood, maar is nog steeds zeer smakelijk. Zeer geschikt voor een glutenvrij kerstdiner!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 120 gr verse champignons, gesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 8 eetlepels fijngehakte bleekselderij
    • 5 eetlepels gesnipperde ui
    • 125 ml water
    • 1 1/2 kippenbouillonblokje
    • 620 gr kikkererwten uit blik
    • 1 ei
    • 2 theelepels gedroogde salie
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet een glazen ovenschaal in.
    2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Bak de champignons, knoflook, bleekselderij en ui 3 tot 5 minuten in de olijfolie. Voeg het water en de bouillonblokjes toe, laat koken en roer tot de blokjes zijn opgelost.
    3. Meng de kikkererwten, ei, salie, zout en peper in een kom. Meng samen met je handen totdat alles goed is gemengd, roer er het groentemengsel door, en giet in de ingevette ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie.
    4. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven, verwijder de folie en bak nog eens 10 tot 15 minuten.

    Glutenvrij

    Let op dat de kippenbouillonblokjes glutenvrij zijn. Gebruik anders glutenvrije groentebouillonblokjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren