Gebakken biefstuk met marsalasaus

    Gebakken biefstuk met marsalasaus

    5keer bewaard
    25min


    173 personen hebben dit gemaakt

    Een makkelijk en snel gebakken biefstuk met een rijke saus; verrukkelijk met aardappelpuree en broccoli.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 biefstukjes van elk 225 gr
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 120 ml Marsala wijn
    • 120 ml kippenbouillon
    • 50 gr boter
    • 1/4 theelepel gedroogde rozemarijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Een grote, zware koekenpan op hoog vuur in ong. 2 minuten heel heet laten worden. Biefstuk naar smaak met zout en peper bestrooien.
    2. De biefstukjes in de hete pan leggen en het vuur onmiddellijk tot matig hoog verlagen.
    3. 4 minuten bakken. Draai het vlees om en nogmaals 4-6 minuten bakken (afhankelijk van de gewenste gaarheid van het vlees). Uit de pan nemen, op een presenteerschaal leggen en afdekken met aluminiumfolie om warm te houden.
    4. De pan van het vuur nemen en de knoflook 1-2 minuten snel bakken in de resterende hitte van de pan. Terugzetten op een matig laag vuur en marsala en kippenbouillon toevoegen. Aan de kook brengen en 3 minuten laten sudderen tot het vocht wat is ingekookt.
    5. De pan van het vuur nemen en boter en rozemarijn erdoor kloppen. Serveer de saus over de biefstukken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    AnestiBochem
    0

    Erg lekker, ben niet zo'n meester kok maar was goed gelukt. Geen wijn gebruikt, toch jammie :-) - 28 mei 2013

    zondagskind
    0

    Lekker weer een recept met marsalawijn - 19 feb 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren