Griekse halva (griesmeelpudding)

    Griekse halva (griesmeelpudding)

    1keer bewaard
    15min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn versie van de traditionele Griekse halva. Mijn versie van deze griesmeelpudding is lichter en bevat minder calorieën. In een mum van tijd klaar.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 liter water
    • geraspte schil van 1 citroen
    • 250 gr suiker
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 200 gr grove griesmeel
    • 2 eetlepels cacaopoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 7min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:15min 

    1. Doe de geraspte schil, de suiker en de olijfolie in een zware braadpan met 1 liter water. Breng het bijna aan de kook, en haal de pan van het vuur wanneer belletjes vormen.
    2. Voeg het griesmeel toe en meng goed met een houten lepel. Het mengsel moet dik zijn. Giet de helft van het griesmeelmengsel in een puddingvorm. Roer de cacao door de andere helft van het beslag en meng goed. Giet het cacaomengsel op het witte griesmeelmengsel.
    3. Laat 2 tot 3 uur afkoelen tot de pudding tot kamertemperatuur is afgekoeld voordat je het serveert. Eet smakelijk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    ElsaDeGeus
    0

    Lekker en makkelijk,ik mag geen melkproducten dus dit recept met water is een uitkomst,ik heb er wat rozijnen,noten en kokos doorgedaan,i.p.v Cacao..erg lekker ook. - 26 apr 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren