Groente curry

    Groente curry

    5keer bewaard
    45min


    7 personen hebben dit gemaakt

    We hadden op een gegeven moment een overvloed aan groenten uit onze wekelijkse biologische groentedoos, dus besloot ik om een ​​groente curry te maken. Het was heerlijk, dus hier is het recept.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 tomaten
    • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
    • 1 theelepel kardemompoeder
    • 1/2 theelepel kruidnagelpoeder
    • 1/4 theelepel chilipoeder, optioneel
    • 1/4 theelepel asafoetida, optioneel (heet ook duivelsdrek)
    • 1 theelepel garam masala
    • 2 eetlepels water
    • 2 eetlepels zonnebloemolie
    • 1/2 ui, fijngesneden
    • 125 gr bloemkoolroosjes
    • 125 gr sperziebonen
    • 125 gr wortels
    • 250 gr aardappelen
    • 1 theelepel korianderpoeder
    • 1 theelepel kurkumapoeder
    • 400 ml kokosmelk
    • sap van 1/2 citroen
    • 1 eetlepel gehakte verse korianderblaadjes
    • snufje zeezout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Begin met de voorbereiding van de saus. Doe de tomaten, knoflook, kruiden (van kardemom tot garam masala in de ingrediëntenlijst) en het water in een keukenmachine, blender of kom met staafmixer en maak er een gladde saus van. Zet even opzij.
    2. Doe wat zonnebloemolie in een pan met een zware bodem. Als het warm is draai je het vuur laag, voeg je de ui toe en laat je het zachtjes gedurende 3 - 4 minuten glazig worden.
    3. Bereid de groenten als volgt voor: breek kleine roosjes van de bloemkool, hak de sperziebonen in ongeveer 3 cm lange stukken, hak de wortels in 3 cm stukken, snijd de aardappelen in stukken van 5 cm en houd ze vers in wat koud water in een kom.
    4. Voeg de kruiden (koriander en kurkuma) toe en roer ze door de ui, vervolgens doe je de stukjes wortel en de tomatensaus erbij. Zet de deksel op de pan en laat 2-3 minuten zachtjes sudderen, voeg dan de stukjes aardappel toe. Bak nog eens 5 minuten.
    5. Voeg de sperziebonen en bloemkool toe en roer de kokosmelk erdoor, breng vervolgens de curry aan de kook, zet dan het deksel er weer op en laat gedurende 20 - 25 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn.
    6. Ongeveer 2 minuten voor het einde, voeg je het citroensap en gehakte korianderblaadjes toe en roer.

    Tip

    Je kunt de waslijst aan kruiden vervangen door milde kerriepoeder te gebruiken. Dan is het gerecht sneller klaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    MarliesDiepPurper
    0

    Lekker gerecht, alleen weinig smaak ondanks de vele kruiden. Ik denk dat de kokosmelk de kruiden te veel neutraliseert. Zeker de moeite waard om het nog een te proberen maar dan met een klein beetje kokos melk. De aardappelen heb ik weg gelaten. Vond het voedzaam genoeg. Volgende x beter hoop ik - 17 sep 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren