Groentesoep met parelgort

    Een stevige soep met groenten en gerst. Traditioneel wordt de soep getrokken van varkensbotten, maar mijn recept is vegetarisch. Voeg eventueel wat gedroogde paddenstoelen toe voor extra smaak.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 wortels, gesneden
    • 1 peterseliewortel, in schijfjes
    • 1/2 kleine knolselderij, in plakjes gesneden
    • 4 middelgrote aardappelen, in blokjes
    • 1 bosje verse peterselie, fijngehakt
    • 6 peperkorrels
    • 2 laurierbladeren
    • 1 vegetarisch bouillonblokje (optioneel)
    • zout naar smaak
    • 4 eetlepels parelgort
    • sojasaus naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Doe de groenten in een grote soeppan en dek af met 2 liter water. Voeg de kruiden (bewaar wat gehakte peterselie voor de garnering) toe en laat 20 minuten sudderen.
    2. Spoel de parelgort onder stromend water af. Roer de soep en laat 20 minuten (of iets langer) zachtjes koken tot de gort zacht is. Breng op smaak met sojasaus. Garneer met peterselie.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties