Groentesoep met lam en munt

    Groentesoep met lam en munt

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur15min


    Maak dit als eerste!

    Een winterse soep met een smakelijke, heldere bouillon. Het lamsvlees wordt gestoofd met wortels, erwten en aardappelen in een met munt gekruide bouillon. Serveer met knapperig brood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Muntsaus
    • 1 eetlepel verse muntblaadjes, heel fijngesneden
    • 4 eetlepels azijn
    • 1/2 theelepel suiker (optioneel)
    • Soep
    • 3 grote wortels, fijngehakt
    • 300 gr diepvrieserwten
    • 3 middelgrote aardappelen, gesneden
    • 500 gr in blokjes gesneden lamsbout
    • water, net genoeg om het lam te bedekken
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Maak de muntsaus door munt, azijn en eventueel suiker te mengen. Laat minimaal 10 minuten staan voor gebruik.
    2. Breng het water aan de kook, voeg dan het lamsvlees toe en kook gedurende ongeveer 30 minuten.
    3. Voeg wortels, aardappelen, diepvrieserwten en zout en peper naar smaak toe.
    4. Laat gedurende 90 minuten sudderen. Blijf steeds het schuim dat verschijnt aan de bovenkant eraf halen.
    5. Voeg 5 minuten voor het serveren 4-5 eetlepels muntsaus toe (afhankelijk van je smaak). Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren