Varkenskarbonade met zure roomsaus

    Varkenskarbonade met zure roomsaus

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur30min


    719 personen hebben dit gemaakt

    Toen ik als vrijgezel nog met 2 vrienden op kamers woonde, was dit voor ons een feestmaaltijd! In principe is het gewoon varkenskarbonade met een saus op basis van zure room en paprikapoeder. Met crème fraîche is de saus ook heerlijk.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 100 gr boter
    • 1 ui, versnipperd
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 6 varkenskarbonades
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 175 ml kippenbouillon
    • 1 laurierblad
    • 1 potje (200 ml) zure room
    • 1 dessertlepel paprikapoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Ui en knoflook in boter sauteren. Uit de pan scheppen en apart zetten.
    2. Overtollig vet van de karbonades snijden en bestrooien met zout en peper. De karbonades bruin aanbraden. Overtollig vet afgieten. Het vuur lager zetten en laurierblad en kippenbouillon toevoegen.
    3. Minstens 1 uur in een gesloten pan op laag vuur laten sudderen. Leg de karbonades op een presenteerschaal en dek ze af met aluminiumfolie om ze warm te houden.
    4. Het vocht in de koekenpan verhitten en tot de helft laten slinken. Zure room, uimengsel en paprikapoeder toevoegen en goed vermengen. Goed warm laten worden, maar niet laten koken. Over de karbonades schenken en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren