Groenteflappen

    Groenteflappen

    3keer bewaard
    1uur10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze vegetarische snacks zijn goddelijk lekker. Het zijn bladerdeegpakketjes met een romige groentevulling. Serveer als lunch, diner of als snack. Het is heel veelzijdig.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 60 gr boter
    • 1 kleine prei, schoongemaakt en in dunne plakjes gesneden
    • 2 kleine wortels, geschild en in blokjes gesneden
    • 1 kleine rode paprika, ontpit en in blokjes gesneden
    • 1 kleine gele paprika, ontpit en in blokjes gesneden
    • 1 kleine groene paprika, ontpit en in blokjes gesneden
    • 125 gr kastanjechampignons, schoongeveegd en gesneden
    • 75 gr diepvrieserwten
    • 60 gr bloem
    • 1 theelepel korianderpoeder
    • 160 ml room
    • 175 ml melk
    • 4 eetlepels verse dille, fijngesneden
    • zout en versegemalen zwarte peper, naar smaak
    • 8 plakjes bladerdeeg, ontdooid, indien bevroren
    • 1 ei, lichtjes losgeklopt
    • 55 gr geraspte belegen kaas (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de boter in een grote braadpan. Bak de prei en wortels gedurende 5 minuten. Voeg de paprika, champignons en erwten toe. Bak gedurende 5 minuten op middelhoog vuur.
    2. Zet het vuur lager en roer de bloem en koriander erdoor. Voeg de melk en room geleidelijk toe; roer tot een glad geheel. Breng aan de kook tot de saus dikker wordt. Voeg dille, zout en peper toe, roer en laat afkoelen.
    3. Verwarm de oven tot 180°C / gasovenstand 4.
    4. Vul de velletjes bladerdeeg met het afgekoelde mengsel en vouw ze goed dicht. Prik er met een vork in en leg ze op een ingevette bakplaat.
    5. Smeer wat losgeklopt ei over de flappen en bedek met wat kaas. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten.

    Invriestips

    Je kunt ze ook invriezen. Leg ze op een bakplaat en zet deze in de vriezer tot de flappen bevroren zijn. Haal ze daarna voorzichtig van de bakplaat af en bewaar ze in een zak of bakje in de vriezer. Bak de bevroren flappen 50 mimnuten in de oven op 180°C, maar check ze na 40 minuten even om te kijken of ze al gaar zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren