Soep van geroosterde groenten

    Soep van geroosterde groenten

    3keer bewaard
    1uur25min


    Maak dit als eerste!

    Heerlijk, vol van smaak, ideaal voor een koude namiddag. Geroosterde groenten worden gepureerd tot een romige soep! Snijd de groenten in grove stukken, anders branden ze aan in de oven!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 125 ml olijfolie
    • 300 gr pompoen, ontpit en in blokjes gesneden
    • 2 wortels, grof gesneden
    • 1 peterseliewortel, grof gesneden
    • 1 prei, grof gesneden
    • 1 grote ui, in vieren
    • 3 laurierbladeren
    • enkele takjes tijm
    • enkele takjes rozemarijn
    • 1,2 liter groentebouillon
    • zout en peper naar smaak
    • 120 ml room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C/gasovenstand 6.
    2. Doe alle gesneden groenten in een grote kom, giet er de olijfolie over en meng goed. Leg de groenten in een enkele laag op een bakplaat met opstaande randen. Leg de takjes kruiden en laurier erop. (In plaats van verse kruiden kun je ook 1/2 theelepel gedroogde kruiden gebruiken.)
    3. Rooster de groenten 45 minuten, schep ze af en toe om, tot ze bruin en zacht zijn. Doe de groenten in een pan, en gooi de kruiden weg.
    4. Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Breng op smaak met zout en peper en laat nog 10 minuten sudderen. Zet opzij om af te koelen.
    5. Pureer de soep in een blender in porties tot een gladde massa of pureer de soep met een staafmixer. Meng de room erdoor. Verwarm weer en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren