Guinness-ijs

  (1)
  1 dag 1 uur

  Subtiele chocoladesmaakjes maken dit ijs een goddelijke traktatie. Beknibbel niet op de room! Serveer een bolletje op een brownie of een plakje chocoladecake.

  JudithD

  Washington, Verenigde Staten
  3 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 8 

  • 475 ml slagroom
  • 350 ml melk
  • 200 gr suiker
  • 1 vanillestokje
  • 6 eierdooiers
  • 330 ml Guinness

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 1dag in de koelkast  ›  Klaar in:1dag1uur 

   Een dag van tevoren:

  1. Meng de room, melk en suiker in een steelpan op matig vuur, blijf roeren tot de suiker is opgelost. Splits het vanillestokje in de lengte met een scherp mes, schraap de kleine zwarte zaden uit de peul en roer door het roommengsel. Voeg daarna het stokje zelf toe. Laat het mengsel net aan de kook komen. Haal van het vuur, en gooi het lege vanillestokje weg.
  2. Klop de dooiers in een hittebestendige kom tot ze goed gemengd zijn. Meng 60 ml van het hete roommengsel door de eierdooiers, herhaal dit drie keer, en klop in een totaal 240 ml van de vanilleroom door de dooiers.
  3. Giet het eidooiermengsel terug in de pan met de vanilleroom en zet de steelpan op matig vuur. Klop het mengsel 2 tot 3 minuten voortdurend tot het indikt. Het mengsel moet de achterkant van een lepel kunnen blijven bedekken. Laat het mengsel NIET koken. Doe het roommengsel in een kom en zet in de koelkast tot het koud is, minimaal 2 uur of een hele nacht.
  4. Giet de Guinness in een pan en kook op laag vuur tot het wordt teruggebracht tot 160 ml, dit duurt ongeveer 15 minuten. Koel de dikke siroop minstens 2 uur of een hele nacht.
  5. De volgende dag:

  6. Wanneer de room en stevige stroop beiden goed gekoeld zijn, klop je de dikke siroop door het roommengsel. Giet het mengsel in een ijsmachine en vries in volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Wanneer de machine klaar is, doe je het ijs in een luchtdichte container en bewaar je het in de vriezer.

  Tip:

  Je kunt het vanilleboontje vervangen door 1 theelepel vanille extract.

  Tip:

  Als de Guinness na 15 minuten nog niet is gereduceerd tot 160 ml, kook het dan nog 5 minuten langer.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (1)