Crêpes met ham, prei, champignon en kaassaus

    Crêpes met ham, prei, champignon en kaassaus

    2keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Maak een heerlijk diner van deze hartige pannenkoeken. Probeer stukjes kip in plaats van ham voor een smakelijke variant, ideaal voor als je restjes kip over hebt.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 6 crepes

    • 100 gr bloem
    • 1/4 theelepel zout
    • 225 ml melk
    • 1 ei
    • 20 gr boter
    • 2 preien, in dunne ringen gesneden
    • 200 gr champignons, gesneden
    • 6 plakjes ham
    • 225 ml slagroom
    • 60 gr boter
    • 75 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

      Voor het beslag:

    1. Meng de bloem en zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en voeg de melk en het ei toe. Klop goed door elkaar. Zet het beslag opzij.
    2. Voor de vulling:

    3. Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de prei en champignons toe. Bak ze tot ze zacht zijn, in ongeveer 10 minuten. Houd warm op een laag vuur terwijl je de pannenkoeken en de saus maakt.
    4. Voor de saus:

    5. Meng in een middelgrote steelpan de room, boter, Parmezaanse kaas en nootmuskaat. Verwarm op een matig laag vuur en roer tot een gladde massa. Haal van het vuur en breng op smaak met zout, peper en eventueel meer nootmuskaat. De saus zal wat dikker worden.
    6. Verhit een licht ingevette koekenpan op matig vuur. Giet het crêpebeslag in de pan, gebruik ongeveer 60 ml voor elke crêpe. Kantel de pan in een cirkelvormige beweging, zodat het beslag gelijkmatig wordt verdeeld.
    7. Bak de crêpe ongeveer 2 minuten, totdat de onderkant lichtbruin is. Draai hem dan met een flexibele spatel om en bak de andere kant. Neem een ​​lepel saus en verdeel over de crêpe. Bestrooi de helft van de crêpe met wat van het prei-champignon mengsel. Leg een plakje ham erop, dan vouw je de pannenkoek dubbel, en dan weer dubbel om een driehoek te vormen. Maak op deze manier meer pannenkoeken. Herhaal totdat alle beslag op is.
    8. Serveer elke crêpe met een royale scheut Parmezaanse kaassaus. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren