Hartige krabcakejes

    Hartige krabcakejes

    2keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Lekkere hartige krabcakejes. Het zijn pasteitjes gevuld met krab, prei, dragon, peterselie en een vleugje citroen. Geweldig als voorgerecht, hapje, of in een lunchpakketje!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • een klontje boter
    • 1 kleine prei, gehakt
    • een kleine handvol gehakte verse dragon
    • een kleine handvol gehakte verse peterselie
    • een scheutje citroen
    • 100 gr wit krabvlees
    • 25 gr bruin krabvlees
    • 1 ei
    • 150 gr zelfgemaakt deeg of bladerdeeg

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Smelt de boter in een pan en voeg de gehakte prei, dragon, peterselie en citroen toe, laat het zacht worden.
    2. Voeg de krab toe en roer door voordat je het van het vuur haalt.
    3. Rol het deeg uit en snijd in 2 cirkels.
    4. Verdeel de mix tussen de twee cirkels, bestrijk de randen met het ei en vouw ze goed dicht.
    5. Bak 20 tot 25 minuten tot ze goudbruin zijn op 200°C / gasovenstand 6.

    Zo maak je zelf het deeg:

    Gebruik deze link om zelf hartig deeg te maken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren