Ovenschotel met kalkoen en aardappel

    Ovenschotel met kalkoen en aardappel

    2keer bewaard
    50min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke hartige ovenschotel met stukjes gebraden kalkoen (of gebraden hele kip) en gebakken aardappelschijfjes.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 250 gr gebraden kalkoen, in stukken gesneden (kunnen goed restjes zijn)
    • 125 ml vleesjus uit een pakje
    • 120 ml warm water
    • zout en peper naar smaak
    • kruidenmix voor gevogelte naar smaak
    • 1 blokje kippenbouillon (optioneel)
    • 1 wortel, gesneden
    • 60 gr diepvrieserwten
    • 1 kleine ui, gesnipperd
    • 4 kleine aardappelen, in dunne schijfjes
    • 1 klontje boter, gesmolten
    • 1/2 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet een ovenschotel met een inhoud van 1 liter in.
    2. Verwarm de gebraden kalkoen, jus, water, zout, peper en kruiden in een steelpan op matig vuur. Als het suddert, voeg je eventueel het kippenbouillonblokje toe, samen met de wortel, erwten en ui. Breng aan de kook, en kook tot het verdikt (het mengsel mag niet te dik zijn).
    3. Giet het kalkoenmengsel in de voorbereide ovenschotel. Rangschik de plakjes aardappel over de bovenkant, laat overlappen, en bedek zo de hele ovenschotel. Bestrijk de aardappels met gesmolten boter en bestrooi met 1/2 theelepel zout. Dek af met aluminiumfolie of een deksel.
    4. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de laatste 15 minuten de deksel of de folie eraf zodat de aardappelen bruin kunnen worden. Laat de taart 15 minuten rusten alvorens te serveren.

    Tips

    Je kunt de ovenschotel op het eind nog even onder de grill zetten, zodat de bovenkant mooi bruin wordt. Maak je jus aan met een beetje maïzena als het te dun is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    0

    Proef de pittige bouillon, heerlijke schotel - 04 mei 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren