Winterse pompoensoep

    Winterse pompoensoep

    3keer bewaard
    55min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke pompoensoep, vol met vitaminen en voedingsstoffen. Serveer met vers brood en boter. Voor een vegetarische versie gebruik je groentebouillon ipv kippenbouillon.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 30 gr boter
    • 1 eetlepel olie
    • 1 grote prei, schoongemaakt en in dunne plakjes gesneden
    • 3-4 plakjes verse gember (optioneel)
    • 1 grote wortel, geschraapt en fijngehakt
    • 2 middelgrote aardappelen, geschild en gesneden
    • 1/4 pompoen, pitten verwijderd, gepeld en in blokjes gesneden
    • 2 pastinaken, geschild en in blokjes gesneden
    • 500-750 ml kippen- of groentebouillon
    • 2-3 laurierblaadjes (optioneel)
    • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • zout en peper naar smaak
    • gehakte bieslook of lente-uitjes, voor garnering (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de boter en olie in een pan. Bak de prei en gember in ongeveer 5 minuten zacht. Voeg de andere groenten, laurier en bouillon toe. Breng aan de kook, laat dan, met de deksel erop, pruttelen gedurende ongeveer 25 minuten of totdat de groenten wat zachter zijn.
    2. Haal van het vuur. Haal de laurierbladeren eruit en pureer de soep met een handmixer. Zet terug op het vuur, voeg de gemengde kruiden, paprika, zout en peper toe. Strooi de bieslook en lente-uitjes erover, als je deze gebruikt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren