Hartjes (koekjes in hartvorm)

    Hartjes (koekjes in hartvorm)

    1keer bewaard
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze mooie hartvormige koekjes worden met liefde gebakken! Een ultiem suikerkoekjesrecept met roze glazuur en wat spikkels! Deze koekjes passen heel goed bij Valentijn of Moederdag, maar ook bij andere gelegenheden waarbij je iemand een hart onder de riem wilt steken, bijvoorbeeld.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 18 koekjes

    • Koekjes
    • 340 gr boter, op kamertemperatuur
    • 4 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 400 gr suiker
    • 625 gr bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1 theelepel zout
    • Glazuur
    • 125 gr poedersuiker
    • 110 ml water
    • 1 druppel roze of rode kleurstof
    • 2 eetlepels gekleurde spikkels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Klop de boter in een mengkom romig met een mixer. Voeg de eieren en de vanille toe. Voeg de suiker toe en mix verder.
    2. Voeg 500 gr bloem toe, ongeveer 125 gram per keer, terwijl je goed blijft mengen. Voeg het zout toe.
    3. Voeg het bakpoeder toe. Je moet dit exact meten zodat je koekjesdeeg kan rijzen en het geweldig gaat smaken.
    4. Voeg de laatste 125 gr bloem toe tot het koekjesdeeg loslaat van de zijkant van de kom.
    5. Leg een stuk bakpapier op het aanrecht en leg het deeg op het bakpapier. Kneed het koekjesdeeg een paar minuten. Wikkel vervolgens strak in plasticfolie en leg het een uur in de koelkast.
    6. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Haal het deeg uit de koelkast en strooi flink wat bloem op het aanrecht. Kneed het deeg totdat het soepel wordt (net als zachte klei). Als het nog kleverig is, blijf je bloem toevoegen tot het klaar is om uit te rollen. Rol het uit tot ongeveer 3 mm dikte en snijd in hartjes (gebruik een koekjesuitsteker) en leg ze op een bakplaat.
    7. Bak ongeveer 10 minuten, tot ze goudbruin zijn. Ik vind het lekkerder om ze ietsje minder gaar te bakken zodat ze nog iets zacht zijn (dan hoef je je tanden er niet op te breken, haha).
    8. Terwijl ze bakken, maak je het glazuur. Klop de poedersuiker en water tot een glad mengsel. Voeg een paar druppels van de kleurstof toe en blijf combineren. Als de koekjes klaar zijn, verwijder je ze van de bakplaat en zet je ze apart om af te koelen.
    9. Verdeel met behulp van een lepel het glazuur gelijkmatig over de koekjes, strooi er wat spikkels over en laat het glazuur hard worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren