Havermoutkoekjes met rozijnen en noten

    Havermoutkoekjes met rozijnen en noten

    8keer bewaard
    35min


    35 personen hebben dit gemaakt

    Een gezond en lekker tussendoortje boordevol vezels. Je kunt een verscheidenheid aan ingrediënten gebruiken, zoals verschillend gedroogd fruit, chocolade, kaneel of vanille. Je kunt de suiker vervangen door honing. Elke keer als ik deze havermoutkoekjes maak, komen ze er weer een beetje anders uit. Experimenteer met de ingrediënten en eet smakelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 25 

    • 200 gr boter
    • 500 gr vlugkokende havermoutvlokken
    • 100 gr bruine basterdsuiker
    • 50 gr rozijnen
    • 50 gr walnoten, in stukjes gehakt
    • 50 gr amandelen, in stukjes gehakt
    • 3 eetlepels geraspte kokos
    • 2 eieren, losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C.
    2. Smelt de boter in een steelpan op matig vuur, roer de havermout erdoor, en laat gedurende 5 minuten bruin worden. Haal de pan van het vuur en laat wat afkoelen.
    3. Meng de suiker, rozijnen, kokosrasp en noten erdoor. Voeg de eieren toe en roer tot alles goed gemengd is.
    4. Vorm kleine bolletjes en leg ze op een bakplaat. Maak af en toe je handen nat in wat koud water, dan kun je de koekjes makkelijker vormen, want ze zijn plakkerig.
    5. Bak ze 15 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Heerlijke koekjes en makkelijk te maken. Ik gebruik roomboter en heb ook nog gojibessen en pure chocolade toegevoegd. - 24 sep 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren