Foccacia met Parmezaanse kaas en rozemarijn

    Foccacia met Parmezaanse kaas en rozemarijn

    15keer bewaard
    1uur10min


    295 personen hebben dit gemaakt

    Parmezaanse kaas en rozemarijn geven dit zachte, Italiaanse brood een heerlijke smaak en aroma.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 200 gr patentbloem
    • 200 gr tarwebloem
    • 1 dessertlepel zout
    • 1 eetlepel kristalsuiker
    • 7 gr droog bakkersgist
    • 300 ml warm water (45°C)
    • 3 eetlepels extra virgin olijfolie, apart te verwerken
    • 2 eetlepelks gehakte verse rozemarijn
    • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. In een kom meelsoorten en zout vermengen. Een kuiltje in het midden maken en daarin suiker en gist strooien. Het water er voorzichtig bij schenken. Laten staan tot het gist geactiveerd is (ong. 5 minuten).
    2. 2 eetlepels olie in het kuiltje schenken. Met een houten lepel alles vermengen. Werk in het begin vanuit het midden steeds verder naar de rand.
    3. Het deeg op een met bloem bestrooid oppervlak leggen en kneden tot het net egaal is. Houd het deeg zacht. 1/2 theelepel olie in een schone kom schenken, het deeg in de kom leggen en door de olie wentelen. Afdekken en in 30-45 minuten tot verdubbeld volume laten rijzen.
    4. Het deeg neerslaan. Een bakplaat met 1 theelepel olie invetten en het deeg op de bakplaat leggen. Voorzichtig tot een dikte van ong. 1,5 cm drukken. Besmeren met de resterende 1 1/2 theelepel olie. Om de 2,5 cm met een houten lepel kuiltujes in het deeg drukken. Bestrooien met rozemarijn en Parmezaanse kaas en in het midden van een koude oven schuiven. Een ondiepe schaal met heet water onder de bakplaat zetten en het deeg in 20-25 minuten tot verdubbeld volume laten rijzen.
    5. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5.
    6. De foccacia 20-25 minuten bakken tot de bovenkant bruin is. Van de bakplaat nemen en op een rooster laten afkoelen. Warm serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren